Røgsuger

Nyd ilden med en røgsuger i høj kvalitet

Pejs og brændeovn er hyggeligt på kølige dage, men synes du, at det er besværlig at tænde op? Og får du røg og støv i stuen? Så skyldes det dårligt eller manglende træk i skorstenen. Exodrafts røgsuger giver et korrekt træk i skorstenen, og du får langt bedre brændselsøkonomi. Find din nye røgsuger hos Jimex Pejse i dag.

Røgsugeren er en el-drevet, varmebestandig ventilator, som monteres på toppen af skorstenen. Den trækker røg, støv og småpartikler op gennem skorstenen, men lader varmen bliver i stuen.

Et røgsugersystem forhindrer:

• dårlig forbrænding
• kondensation i skorstenen
• røgudslag
• optændingsbesvær
• tilsodning
• uøkonomisk forbrænding
• uforbrændte gasser
• ulykker med kulilteforgiftning
• skorstensbrand.

Til et røgsugersystem skal du bruge:

• en exodraft røgsuger
• en exodraft styring
• en reparationsafbryder
• eventuelt en flange, hvis systemet skal monteres på en stålskorsten.

Om produktet

Røgsugeren monteres på toppen af skorstenen, og dette gøres let ved hjælp af 4 vinkelben (standardtilbehør), som monteres i bunden af røgsugeren, hvis røgsugeren monteres på en muret skorsten. Alternativt bruges en flange (tilvalg), hvis røgsugeren monteres på en stålskorsten. exodrafts røgsugere er oplukkelige og nemme at rengøre og servicere.

RS Røgsuger

RS-røgsugeren med horisontalt afkast tåler røggastemperaturer på op til 250 °C kontinuerligt. Røgsugeren er udført i støbt aluminium og overfladebehandlet med hammerlak. Den er let og ekstrem korrosionsbestandig. Motoren er en temperaturbestandig, lukket asynkronmotor med engangssmurte kuglelejer, som sikrer lang levetid, høj virkningsgrad og et lavt støjniveau. RS røgsugeren fås med en firkantet (standard) eller ottekantet bæreplade.

RSV Røgsuger

RSV-røgsugeren med vertikalt afkast tåler røggastemperaturer på op til 250 °C kontinuerligt. Røgsugeren er udført i støbt aluminium og overfladebehandlet med hammerlak. Den er let og ekstrem korrosionsbestandig. Motoren er en temperaturbestandig, lukket asynkronmotor med engangssmurte kuglelejer, som sikrer lang levetid, høj virkningsgrad og et lavt støjniveau.

Røgsuger med manuelle styringer

EFC15 og EFC16 er begge manuelle styringer (1 x 230 V), som regulerer hastigheden på exodraft-røgsugere til fastbrændsel, eksempelvis pejse, brændeovne og fastbrændselskedler.
Med disse styringer kan du regulere skorstenstrækket manuelt uafhængig af vind- og vejrforhold.

Manuel/automatisk styring

EFC18 er en manuel/automatisk styring med en temperaturføler, der regulerer exodraft-røgsugere.
Røgsugeren indstilles til at starte automatisk ved en bestemt temperatur. Falder temperaturen, kan røgsugeren køre videre i for eksempel 45 minutter, så der ikke kommer røg ud i huset.
Ved manuel opstart reguleres røgsugerens hastighed til maksimum og falder derefter automatisk til sidst benyttede indstillingsniveau.
Ved genfyring kan røgsugerens hastighed øges i 3 minutter før den falder til normalt niveau.
Herved opnås et kraftigt træk i optændingsperioden, som gør det nemmere at tænde op.

Trådløs styring

exodraft EW41 er en trådløs styring, som du selv kan installere. Den har trådløst betjeningspanel i et smart design.
Denne styring giver, sammen med en temperaturføler, flere muligheder, blandt andet automatisk start og stop ud fra temperaturen i skorstenen, alarm ved for høj røgtemperatur og signal for genfyring.
Rækkevidden for trådløse komponenter kan begrænses af fysiske årsager, og derfor kan en såkaldt ‘repeater’, en signalforstærker, købes hvis du får signalproblemer.

Nedenfor kan du vælge enten en pakke eller selv stykke sammen hvad du skal bruge. Har du brug for vejledning? Kontakt os her.

Viser 1–18 af 24 resultater